Dirigent

Vanaf september 2018 staat Harmonie de Spaarnebazuin onder leiding van Lindy Karreman. Lindy woont sinds 2016 met veel plezier in de regio Haarlem en heeft veel zin om in haar ‘eigen’ stad muziek te maken.

Lindy studeerde in 2015 af aan het Conservatorium van Amsterdam als dirigent en hoornist. In 2017 behaalde zij haar masterdiploma hoorn met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. De afgelopen jaren was zij als (interim)dirigent verbonden aan Fanfare Sursum Corda uit Andijk, de Abcouder Harmonie, Muziekvereniging Venhuizen en het Zeeuwsch Koper Collectief. Naast de Spaarnebazuin heeft Lindy ook de muzikale leiding over Muziekvereniging Samen Voorwaarts uit ’t Veld/Waarland/Zijdewind en Nova Caecilia uit Heemskerk.

Naast dirigent is Lindy actief als freelance hoornist bij diverse orkesten en ensembles. Met haar kwintet het Epos Ensemble maakt zij muzikale voorstellingen (www.eposensemble.nl). Ook geeft ze les bij onder andere MuziekLab in Haarlem Cultuurhuis Heemskerk.

Met Spaarnebazuin hoopt zij veel verschillend repertoire te spelen, zodat elke muzikant en elke luisteraar een leuk concert beleeft. Ze hoopt de muzikanten mee te kunnen slepen in haar enthousiasme voor de blaasmuziek.